Skrattblandad gråt


Nöjd och en missnöjd tjej

Det händer grejer

Igår blev våra stora fönster i vardagsrummet insatta. Jätteläckert blev det och rummet känns betydligt större. Idag håller dom på att sätta in nya trappen så jag måste ju dit och titta men först måste min cheesecake a´la brownie bli klar i ugnen.

Åter tisdag

Idag har vi babyrytmiken igen. Alltid lika trevligt med tisdagar!

Igår var vi på bvc och mätte och vägde. Drygt 4 månader och väger 6515g och är 63cm lång. Hon följer kurvan jättebra och nästa vägning blir om en månad.



Snart är övervåningen i huset färdig. Här är en bild på Alisias tapeter. Listning fattas. Längtar till man kan börja inreda, det roligaste av allt! Men det lär ju ta sin lilla tid det också.

Smakar potatis för första gången

Många olika miner...


Kexätaren våran

Igår var jag och Alisia på babyrytmik och därefter på lunch hos Victoria och hennes lille Axel i Ursviken. Nästa onsdag lunchar vi på moröbacke. Längtar redan!

Lilla Alisia fick igår smaka små bitar av ett rån för första gången. Ser ut som en söt liten kamel när hon undersöker det hon har i munnen. Innan helgen har vi nog provat lite mosad potatis också. Tänka sej, fyra månader på fredag!



I huset går det verkligen framåt. Ramen till trappstängerna är uppsatt och imorgon blir den nog komplett. Isoleringen på vindan blir klar ikväll, golvet i vårat sovrum är färdigt så sen till helgen blir det tapetsering och golvläggning i Alisias rum och hallen uppe. Efter det börjar övervåningen vara klar. Wow!


Nu syns tänderna ganska tydligt.



Vi är pågång!

Snart ska jag iväg och fortsätta med målningen i huset men först spika klart dom två sista bräderna i taket som fattades igår (TYPISKT!). Det börjar verkligen hända saker nu på övervåningen. När målningen och dom nya dörrarna är ditsatta ska vi börja tapetsera och lägga golv. Sen börjar övervåningen vara färdig... tror jag.

Andra tanden har kommit

Alisia's andra tand har nu kommit och hon har det ganska jobbigt i munnen. Det kliar och gör ont. Hoppas det blir bättre snart, lider med henne.

Idag har vi, mammagänget, varit hos Erika och henns lille Milo på lunch. Gott var det och alltid lika trevligt att träffas!


Provade hoppgungan för några dagar sen. Skoj! men lite för liten än för att komma på att man kan hoppa och studsa med den. När hon väl kommer på det lär det väl inte finnas nå stopp på henne kan jag tänka mej.


Nu står lägenheten tom

Vad mycket det varit dom sista dagarna. Full huggning med renoveringen plus en lägenhet som ska tömmas. Nu är äntligen lägenheten tom och idag kommer städfirman för att städa ur den. Nu blir det i princip bara fokusering på radhuset vilket känns jätteskönt!



Tanden är framme

Inatt sprack Alisias tand fram. Kan inte förstå att hon redan börjat få tänder, hon är ju bara tre och en halv månad gammal ♥

 

 

 

 


Torsdagmorgon

Hade jättetrevligt igår! Roligt att träffas en massa mammor och bebisar. Mycket god lunch och cheesecake var det också!

Idag hade jag tänkt att promenera till färg och tapet för att kolla upp numrerna på tapeterna vi valt ut. Sen om vi orkar går vi nog en sväng till solbacken och kollar läget på barnens hus och kanske Lindex.


Tänder påväg

Idag ska vi till Linn från föräldragruppen och luncha. Paj och sallad står på menyn. Blir gott det!

Kände ju för övrigt i fredags att en tand håller på komma i Alisias mun. Så allt dregel och bitande har ju faktiskt tytt på tänder. Storgumman våran!

Godmorgon!

Våran lillälskling sov från 21.00 till 5.00 på morgonen, åt och somnade om. Vaknade klockan 8.00. Tio och en halv timme har hon sovit inatt, rekord! Mamma är så stolt och nöjd... och utvilad!

Snart ska vi iväg på babyrytmik igen. Förutom det blir det nog en rätt lugn dag idag. Har börjat riva i radhuset och igår for vi till återvinningscentralen med beijerlastbilen och två släpar fyllda med skrot. Annars har jag, Alisia och mamma mest varit i lägenheten och packat i kartonger. Nästa fredag ska den ju stå tom och urstädad.


Fredag och husägare!

Nu är vi husägare!
Detta firas med fläskfilé och hemmagjord klyftpotatis (och efterrätt förstås).
Ha en trevlig helg!



Polkagrisdröm från Sveriges nya landskapsrätter
2dl polkagrisar (fast jag provade mariannekarameller)
2dl vispgrädde
100g vit choklad
2 1/2dl kesella (10%)
1-2msk färskpressad limejuice
4 digestivekex
2msk smält smör

Hoppas det smakar lite gott som det låter!

RSS 2.0