Våran stjärna är här

Den 22 juni, kl 19.17 föddes våran underbara dotter, ♥Alisia♥ Irma Stenmark. En helt fantastisk liten tjej :)

Vikt: 3605g
Längd: 50cm










Nio dagar över...

Fortfarande ingen bebis och helgen är över. NIO dagar över tiden...
Det enda som snurrar i mitt huvud just nu är när, när, när??? Borde kanske inte tänka så mycket på det men det är svårt, nu kan det ju vara dags när som helst?

En vecka...

Sju dagar över tiden, vad är detta?! Men jag gissar ju på söndagnatt. Hoppas starkt på att det stämmer:)



Chokladbollar med blockchoklad

Blev så rastlös så jag snörde ihop en smet och började baka ändå. Chokladbollar med hackad blockchoklad i och rullade i kokos. Gott!





Boxarna är sålda!

Boxarna försvann fort. Vad glad jag blir!

Uppe före sju var jag i morse men jag känner ögonen håller på ge vika. Är betydligt mer trött på mornarna nu än vad jag var för nån månad sen. Kan ju bero på att jag orkar vara uppe lite längre än till åtta nu på kvällarna, haha.

Vet inte vad jag ska syssla med idag, har tappat suget om bakning, har tappat suget om allt tror jag. Det enda jag vill nu är att mysa med våran bebis (som inte verkar vilja ut). Fem dagar över tiden och känner absolut ingenting. Innan midsommar kanske :)

Något positivt är ju vädret idag, verkar bli sol!


Sugen på karaoke?!

Efter att ha städat fick jag en snilleidé så nu är min karaokespelare med en massa dvd-skivor till salu. Någon som är sugen?! :)


Karaokespelare med dvd-skivor och microfon: 1500 kr


Ny (osedd) Sex and The City box: 300kr
The O.C säsong 1,2 och 3: 100 kr/st



Är nu fyra dagar över tiden, är sååå less på att vänta!


Sista besöket hos barnmorskan?!

Har varit till barnmorskan idag.
Hjärtljud 144 slag.
Magen 36cm (vuxit en cm sen förra gången).
Bebisen är ej fixerad än (men tydligen så kan den bli det just innan det är dags också, så det behöver inte betyda att förlossningen är långt bort) puh...
Har inte bebis kommit innan nästa fredag så ska vi på ultraljud för att kolla så allt ser bra ut. Men barnmorskan trodde vi skulle hinna få före vilket känns positivt att höra :)

Strax ska jag och Malin ut och gå. Tror det kan få bebis att börja skjutsa ner lite ;) Blev ju riktigt fint väder ute nu i afton också så det ska bli skönt att få luftas!

Tre dagar över tiden

Plus tre dagar och ingenting. Dagarna går verkligen sakta nu och tänk om jag ska känna så här i kanske 14 dagar till. Vill inte det! Idag ska jag till barnmorskan och hon lär väl inte göra något utöver det vanliga, så det blir väl att kolla hjärtljud och magmått och boka in en ny tid om två veckor igen.
Nu ska jag ta och äta frukost och sen slappa framför tv:n.

Ha en bra dag allihopa trots survädret
OCH
ett stort grattis till Johanna som fick en liten flicka igår! Nu får du äntligen bara njuta och mysa av mammalivet :)

40 fulla veckor, plus två dagar


40 fulla veckor, plus två dagar!
Hoppas på att detta är våran sista magbild. Både min och Peters mamma tror att bebisen kommer att komma imorgon den 15 juni. Vill ju inget annat än att det ska stämma! Jättejobbigt att gå och vänta, man börjar ju vara så nyfiken nu!

Nu har jag klippt mej, igen.

Har nyss kommit hem från stan. Har varit och klippt mej på Attityd. Verkligen värt att stiga upp lite tidigare och få klippningen hundra kronor billigare. Happy Hour mellan 8.00-10.00, klippning 320 kr (annars 420 kr). Blev i alla fall en page för mej. Känner mej nöjd men ovan än så länge.



Lite senare idag kommer kanske Emelie och Issa och hälsar på. Så roligt! :)

Väntan...

En dag över tiden. Bara att fortsätta vänta...

Idag har jag och Peter varit duktiga. Vi har rensat/städat ur vårat förråd i källaren. Innan kunde man inte gå in där för allt "skrot" och kartonger som man bara kastat in. Men nu efteråt så kan man faktiskt vistas inne i förrådet. Så skönt att ha det gjort. Blev ganska mycket vi slängde.

Är jag dum om jag klipper bort mitt hår som jag försökt spara ut och äntligen fått långt? Jag menar inte att jag har tänkt klippa det kort-kort utan jag hade tänkt mej en page som jag hade för något år sedan. Måste ju ha bestämt mej innan imorgon! Hjälp, svårt val!

Dagen vi sett fram emot i nio månader!

Idag är dagen som vi sett fram emot så länge, 12:e juni och beräknad förlossning. Har en stark känsla att det inte kommer att ske något idag men hoppas HOPPAS att det inte dröjer allt för många dagar till heller. Har tid hos barnmorskan på tisdag.


För drygt fem månader sen fick vi se dej på bild för första gången, nu vill vi inget annat än att få se dej i verkligheten ♥

Har idag varit på stan och kikat in i varenda frisörsalong i Skellefteå i hopp om att det skulle finnas en ledig klipptid åt mej idag, men icket. Har nu bokat en tid på måndag istället.



En dag kvar

Har just tagit mej en powernap, i en timme. Men jag var vaken halv fem i morse så jag tycker jag förtjänar det. Idag har vi i alla fall varit på stan och kikat in studenterna. Är det verkligen sex år sen man själv gick ut gymnasiet?! Inte konstigt man inte kände igen någon idag.
Vi har även packat färdig BB-väskan idag. Så nu är vi redo.

Ikväll blir det jobbfest! Blir trevligt det, men inte allt så sent för mej känner jag. Jag ska nog försöka ta vara på mina sömntimmar nu meddans jag kan styra dom själv :)

Ha en trevlig helg allihopa!

Två dagar kvar

Vaknade med huvudvärk imorse, ingen bra start på dagen.
Känner fortfarande ingenting förutom min glädje åt det fina vädret som verkar bli idag.

Sen idag ska jag träffa min kusin, äta lite lunch och ha trevligt! Annars så blir det nog lugnt, ska sitta ute och njuta av solen som förhoppningsvis stannar kvar under dagen. Hoppas verkligen sommaren är på G nu! Insåg igår att det bara är två veckor kvar till midsommar. Tiden går fort...

Rulltårta och skatteåterbäring

Det var riktigt trevligt och gott med lunch på stan idag. Jag håller tummarna att du har rätt Frida, bebis på lördag låter perfekt :)

Såg att alla skrivit om skatteåterbäringen idag på facebook. Var ju tvungen att kolla upp detta och javisst, pengar in i kassan idag.

I afton blev det en rulltårta bakad. Måste ju nämna att det är en rulltårta jag bakat för det syns inte riktigt på bilden. Detta var i alla fall en vanlig, simpel med sylt och vaniljkräm, nästa gång måste jag prova på en polkagrisrulltårta med choklad. Yummy!


Tre dagar kvar

Tre dagar kvar och ingen bebis i sikte. Någon som har något fungerande tips om vad man kan göra för att skynda på bebis lite?



Veckans schema
Idag
Lunch med Emelie F. och Frida.

Imorgon
Lunch med min kusin Eva.

Fredag
Personalfest på kvällen.

♥Lördag
Förhoppningsvis en bebis som vill titta fram. Har BF då i alla fall :)

Söndag
Dagen tillbringas med min pojkvän, får se vad vi hittar på.

Fyra dagar kvar

Här är babys lilla hörna! Tur att du inte är så kräsen i början för vi lovar du ska få något större innan du fyller ett år. Men vi hoppas ju förstås på huset vi tittade på förra veckan! Får se hur det går med budgivningen.



Verkar bli underbart väder ute idag, ÄNTLIGEN! Jag har faktiskt längtat, trots att det är jobbigt med värmen nu. Blir nog att sitta ute på balkongen med en drink och tidning och bara njuta. Funderar även på att kanske fara förbi och titta på balen, för visst är den idag eller är jag helt ute och cyklar? Är uttråkad, därför frågar jag...

Något jag inte ska göra idag är att baka, jag måste ju behärska mej. Men det känns skönt att ha i frysen eftersom vi säkert kommer att få en del besök i framtiden :)

Annars så mår jag och bebis bara bra. H*n är på alerten för det mesta vilket jag är glad för, då slipper man ju bli orolig. Har fortfarande ingen förlossningsrädsla men jag antar att det kommer när (OM) jag börjar gå över tiden. Måste ju ändå säga att jag haft en underbar graviditet och jag hoppas dom sista dagarna fortsätter så också. Trots mina svullna ben och händer, min anfåddhet, min osmidighet och min värkande rygg så kunde det faktiskt ha varit värre.

Ha en skön dag ute i solen!

Kolasnittar och chokladkakor

Har nu gått in i vecka 40, sista veckan (förhoppningsvis)! Fem dagar kvar. Sen hoppas jag att det är dags.

Dagen för mej innehåller tvättning av sängkläder, bakning och städning. Jag måste nog vara besatt av att baka och varje gång jag har bakat så måste det alltid dammsugas efteråt eftersom jag är expert på att spilla. Har i alla fall bakat kolasnittar och chokladkakor. Får se hur mycket mer jag rymmer i frysarna. Det är nog lite mer än sju sorter som börjar finns där :)



Bara en vecka kvar!

Kan fortfarande inte fatta. Nio månader har snart gått, helt otroligt :)

Underbart goda Punschrullar

Har idag provat tålamodet genom att baka punschrullar. Första gången och jag må säga att det lyckades ganska bra ändå. Det har tagit mej några timmar men dom blev supergoda och är ni snälla så delar jag med mej av receptet :)



50 g smör
2 msk farinsocker
1 dl havregryn

-Rosta smör, farinsocker och havregryn i en stekpanna, ta fram matberedaren och häll i dom övriga ingredienserna.
12 st digestivekex
150 g mandelmassa
75 g smör
2 msk marsanpulver
2 msk punsch
2 msk kakao
2 msk florsocker

När det blivit en slät deg delar ni upp degen i fem-sex delar. Rulla ut dom på bakplåtspapper så stora/tjocka som ni vill ha dom (ca 25-30 cm långa). Ställ in i kylen och låt kylas i en timme ungefär.

-Färga marsipanen vilken färg du vill.
-Kavla ut sammanlagt 400g marsipan (kavla 200g åt gången).
-Pensla den kavlade marsipanen med smält smör och
rulla in punschstängerna i marsipan.
-Tryck sedan ihop skarven.
-In i kylen en stund.

-Skär sedan punschrullarna 4 cm breda ungefär (beroende på hur stora man vill ha dom)
-Smält 200g mörk blockchoklad och doppa sidorna.
-Låt chokladen stelna på bakplåtspapper.
-Sen är det bara att smaka!



Jag vill ha hus!

Det blåser stormar ute (ibland i alla fall), har legat och lyssnat på det inatt, måttligt irriterande.
Idag händer inte så mycket skulle jag tro men det är ju helg nu och det är ju alltid lika trevligt. Igår var vi och kollade på ett hus, vill ha, men jag tror priset kommer att stiga en aning. Var tyvärr många som var på visning, suck. Hur ska man lyckas få ett fint hus för utgångspriset?!! Det går inte!

Trevlig helg!

Underbara väder...

Vilket härligt väder! Jag sitter ute på balkongen och läser en bok som vi fått av barnmorskan för några månader sen, kanske på tiden att läsa den?! Håller även på att tvätta vilket är ljuvligt en sån här dag då man kan hänga ut det och det torkar i princip direkt.

Försökte föresten att ta av mej ringen imorse som barnmorskan sa. Tror ni jag lyckades?! Nej, trots mycket tvål så ville den inte av. Får hålla tummarna att just det fingret inte kommer att svälla nå mer. Då blir jag olycklig.

Nu ska jag ut i värmen igen!

Ett år tillsammans ♥

Nu har jag gått 38 fulla veckor och är inne i vecka 39. Nu kan man börja med nedräkning, 10 dagar kvar. Har varit till barnmorskan nu på morgonen och hjärtljudet låg på 144 slag. Allt såg bara bra ut förutom att jag fortfarande bar min förlovningsring på mina svullna händer. Fick till råd att imorgonbitti försöka ta av mej den så jag slipper klippa upp den ifall mina fingrar skulle svälla ännu mera. Det var ju ett klokt tips, jag har inte ens tänkt tanken men tänk om jag inte får av mej den då?



Idag firar jag och min underbara pojkvän 1 år tillsammans. Vad tiden har gått fort men samtidigt har vi ju hunnit med en bebis (nästan) och en förlovning. Det har varit ett fantastiskt år och denna sommar kommer att vara något alldeles speciellt. Jag är världens lyckligaste som har dej! Älskar dej

RSS 2.0