Fredagmorgon!

Äntligen har jag hittat mej ett par mamma-jeansleggings . Det var på tiden för mina vanliga leggings håller på att ge upp på min kropp, haha. Hittade dom i alla fall i den enda mamma-kläders-hörna som finns i Skellefteå, d.v.s. H&M. Tragiskt men sant. Hit med fler mammakläder Ske-å!
Idag blir det kanske stan med mamma. Har inte tänkt shoppa så mycket men kika kan man ju alltid göra ;)

Bebis vecka 21 (20+5)

Äntligen en ledig helg!

Äntligen är man ledig en helg. Räknade ut att jag inte varit ledig en hel helg sen den 5-6 december. Så det var väl min tur nu :)  
Bakade igår, men det gick väl sådär. Skulle försöka mej på potatisbakelser men jag tror inte dom blev så lyckade. Har dock inte smakat av dom än för jag är fortfarande alldeles för äcklad av all kaksmet jag tryckte i mej igår. 
Bakade även chokladmuffins med banan, tror dom blev bättre.
Förstår inte hur veckorna kan gå så fort, men det är ju det jag vill så jag ska inte klaga ;) Har gått halvvägs genom graviditeten så nu är det bara lite mindre än fem månader kvar. Längtar!
Bebis vecka 20 

Helgen har varit den bästa!

Helgen som varit har varit den bästa!

-Jag och Peter har förlovat oss! Jag jobbade till fem i lördags och när jag kom hem var en tre rätters middag färdig och lägenheten fylld med tända ljus. Hur mysigt som helst! Älskar dej så otroligt mycket! Jag är så lycklig!

-Sen så har jag börjat känna att bebis rör sej inne i magen. En skön känsla att känna lill*n sparka. Har nog känt det tidigare men inte riktigt reflekterat till vad det var, men nu börjar jag förstå att det är sparkar jag känner. 

Så här ser ringarna ut, fast min ring har tre stenar! :)

Vecka 19 (18+2)

Snart har man gått halvvägs igenom graviditeten. I början gick veckorna riktigt sakta men nu drar det bara iväg känns det som. Längtar hur mycket som helst till våren och framför allt juni månad då vi kommer få se bebisen för första gången.  
Jag har inte börjat känna några sparkar än men det kommer väl snart skulle jag tro :)
 
Barnet:

Längden är ungefär 18 cm från huvud till stjärt. Vikten cirka 260 gram. Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.


Fika och en massa mat

Hade igår besök av min fina kusin Petra, Henke och deras helgulliga barn :) Jättetrevligt, sen middag hos mamma och Lars med släkten. Fullspäckad dag! Tack alla!
Idag blir det nog lugnt förutom att jag verkligen borde ut och röra på fläsket. Men eftersom jag hört ryktas om att det ska vara drygt 23 minusgrader ute idag så kändes det inte så lockande... Men det finns väl inget dåligt väder?!

RSS 2.0