Skötbordet är färdigt

Här är den, gjort av min helduktiga Peter. Det blev ett skötbord i vitt med låda och dörr i valnöt. Blev jättefint och man längtar ju till man får börja använda den.

 


14 dagar kvar!

Nu har mamma och Lars kommit hem från Mallorca och Ronja har fått åka hem till Boliden.Tänkte visa vilka tuffa kläder som dom kom hem med. Snobbentröja, jeans och adidasskor :)

Nu är fackutbildningen över. Eftersom jag på senare tid kunnat sova betydligt längre på mornarna än vad jag gjort (och med det menar jag till åtta, halv nio) så har det varit extra jobbigt att måsta stiga upp klockan sex. Jag har varit jättetrött på utbildningen och sista dagen var jag nästan tvungen att slå mej själv i ansiktet för att inte somna. Men kursen var helt klart intressant med god mat och gott fika.

 

Idag är det två veckor kvar till beräknad förlossning. Nu kan ju faktiskt bebisen komma när som helst... eller i värsta fall om en dryg månad (men det vill jag helst inte tänka på). På tisdag ska vi till barnmorskan igen och lyssna på hjärtat och mäta magen. Nästa tid vi har är den 15:e vilket jag hoppas vi inte kommer att behöva gå på. Men vi får se... längtar så mycket ♥

 

 



Bullbakning


Vecka 38
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Är färdig med mina bullar, dock inte den i magen. Provade göra bullar i långpanna, hoppas dom smakar bättre än dom ser ut. Men det luktar gott i köket i alla fall!

Nu måste jag nog ut och gå med hunden en sväng. Men det känns bara tungt när man vet att Ronja verkligen VERKLIGEN INTE vill ut och gå. Hon är en sån som trivs bäst i soffan. Vi trivs ganska bra ihop, hon och jag.


Tisdagmorgon

Vad hände med vädret egentligen? Jag ska inte klaga för jag är ganska nöjd, nu kan man ju nästan sova på nätterna utan att svettas bort. Men det är klart... det är ju alltid trevligare med sol. Så jag kommer ändå att hålla tummarna på att solen och värmen kommer tillbaka. Vi är ju faktiskt snart inne i juni och då ska det väl vara varmare än ynka 9 grader.

Idag hade jag tänkt baka bullar. Har just kommit hem från affären och kommer på att jag glömde köpa marsankräm. Suck, får be min kära pojkvän att stanna förbi på affären innan han kommer hem på lunch :)

Att få föda typ imorgon skulle göra mej jättelycklig. Det blir jobbigare för varje dag nu.
☼Minsta lilla ansträngning är jättejobbig, luften tar liksom slut.
☼Fötter och benen är jättesvullna, borde ha köpt stödstrumpor, jag vet.
☼Magen är i vägen som gör att jag inte kan sova gott på nätterna.
☼Ryggen värker när jag sitter och ligger.
☼Jag går varm hela tiden. Har förr varit den som suttit med flera lager kläder i biosalongen men nu sitter jag i t-shirt och tycker det är varmt.
☼Får halsbränna om jag råkar äta lite för mycket, vilket brukar hända mej.
Det där var lite klagomål från min sida men det positiva att vi faktiskt snart har en liten bebis hos oss får en att klara av lite andnöd och sömnbrist.

Måste ju även få nämna att våran lilla prinsessa i huset fyller år idag. Ronja alltså. Måste ju iväg och köpa ett paket åt henne :)



Är nu i vecka 38 (37+2) och 18 dagar kvar.

Utbildning i veckan

Har sovit riktigt dåligt inatt. Det har varit så varmt och inte nog med det så har jag en hund för tillfället som vill ligga så nära mej som möjligt. Jättejobbigt med värmen. Har även haft utbildning idag, Vård vid livets slut, kändes faktiskt lite roligt att få ställa väckarn på mobilen och vakna till den på morgonen. En utbildning är ju inte så krävande heller så det gick bara fint, även roligt att få träffa arbetskompisarna :) Har andra delen av Fackutbildningen på onsdag tom fredag. Jag hoppas jag kommer att palla att sitta en hel dag på hårda stolar. Fast ska vi vara i samma lokal som förra gången så fanns det en soffa i rummet och där tycker jag att vi gravida kvinnor  ska få första tjing! :)

19 dagar kvar! Inne i vecka 38

Hundvakt!


Måste ju bara få visa min första smörgåstårta som jag gjort all by myself. Ska egentligen vara en vegetarisk tårta men jag kunde ju inte motstå skinkan. God var den!

Ikväll blir det grillparty hos oss. Synd bara att solen försvann, lär väl säkert bli kallt ikväll då. Men vi får hålla tummarna att det spricker upp.

Är ju för övrigt hundvakt till min älskade Ronja. 12 år och döv, stackarn, men lika glad är hon för det. Ska få rå om henne en hel vecka meddans mamma och Lars är på Mallorca och har det gött.



Ska ta och rasta vovvan nu sen hoppa in i duschen!
Ha en trevlig kväll!


25 år idag

Har haft en underbar födelsedag, fint väder, fina presenter, fint besök och en underbar pojkvän. Tack allihopa för allt! :)
Nu ska jag stöka undan i köket sen blir det sängen.

Natti!

Picknick och en massa sol

Vilken underbar dag idag. Kunde inte bli bättre med en picknick med min underbaraste. Blir dock så uppjagad när jag ser spindlar bredvid mej som jag inte har kontroll över, jag är kanske lite knäpp men jag hatar verkligen spindlar! Men annars hade vi mysigt :)
Ikväll ska jag fortsätta att baka. Peter jobbar eftermimddag i veckan så därför passar jag på att baka då.

I måndags blev det mjukkaka, tisdagen fick det bli bananmuffins med chokladbitar eftersom jag hade en massa bananer som behövdes ätas upp, ikväll ska jag göra chokladcookies och en smörgåstårta, imorgon ska en gräddtårta göras eftersom någon hade tänkt fylla 25 år då.

24 dagar kvar nu!

Trevlig kväll!


Sugen på kaksmet

Håller på att baka för att jag blev så sugen på kaksmet. Så nu är kakan äntligen i ugnen och skålen är min... Mmmm. Nu blir det tv:n och Hollywoodfruar!



Besök hos barnmorskan

Har nyss varit hos Barnmorskan. Lite stressigt att hinna dit när vi kom på att vi skulle beställa pizza tio i fyra och vi hade tid kvart över fyra. Vi blev lite sena men som tur var var BM ännu senare. Hon trodde nämligen vi hade tid halv fem.
Bebisens hjärtljud låg på 150 och min mage har vuxit två centimeter sen senast (33cm nu).


Vecka 37

Nu ska jag skynda mej till Beijer med den halvätna pizzan och ge den till Peter.

Inne i vecka 37

Vilka härliga dagar vi haft nu. Äntligen börjar det nalkas sommar. Igår var vi bortbjudna till Peters föräldrar i deras stuga. Strålande sol, god mat och trevligt sällskap :)
Idag ska vi traska till Vårmässan och kolla läget. Mat och fika, det blir bra!

Har nu gått 36 fulla veckor och är inne i vecka 37 och jag känner av bebis mer än någonsin. Många av sparkarna h*n ger iväg nu kan man säga gör ganska ont. Men det är bara att ta ett djupt andetag och tänka på något annat. Annars går allt fruktansvärt bra förutom ryggen. Kan varken sitta eller ligga still en längre stund utan att måsta byta ställning. Men i övrigt så är livet helt underbart och mamma och pappa längtar efter dej, lillhjärtat ♥



Mysdag

Äntligen helg, vilket innebär ännu mer tid med min älskling. Visserligen jobbar han en stund imorgon men det ska jag nog överleva. På söndag ska vi nog besöka vårmässan. Hoppas då på fint väder och inte allt för mycket folk. Då blir det att frossa i en massa munkar, man måste ju passa på att köpa när det finns tillgång till det här i Skellefteå.


Har lilla söta Norpan på besök idag.


Billigt att sy själv


Istället för att betala 80 kr styck (som dom kostar i affärerna) för ETT bebisörngott så har jag nu sytt tre stycken för endast 19 kr. Dessutom är det ju en viss charm med hemmgjorda saker. Det billiga tyget är i alla fall köpt på IKEA för endast 19 kr/m. Nu är dom i tvätten, sen ska det hängas och strykas.

En månad kvar!

Det stämmer, 31 dagar tills det är dags :) Hoppas, hoppas, hoppas att man slipper gå över tiden. Är i alla fall inne i vecka 36 och jag går fortfarande hemma och längtar. Vaggar mej fram som en höggravid en och jag känner mej absolut inte det minsta smidig. Tur jag har älsklingen som hjälper mej upp ur soffan och sängen och ger mej extra fart när vi går upp för en brant backe.



Idag ska jag försöka ta mej an sykunskaperna igen. Har köpt tyg till att sy örngott till bebis och borde fixa detta nu meddans jag har en symaskin hemma. Måste ju sen återlämna den till min kära mamma. Det är ju trots allt hennes.
Promenad blir det idag också. Även fast man inte pallar högt tempo och långa sträckor så är det riktigt skönt att få röra på sej.

Minns det som igår...


♡Magen vecka 35

På söndag har jag gått hela 35 veckor. Kan ni tänka er att det snart är dags!? Minns det som igår när jag fick plusset på stickan. En total lycka med en massa blandade känslor givetvis. Och att få berätta detta för älskling var det absolut mest nervösa men fantastiska jag någonsin gjort. Älskar dej så mycket och längtar till vi får se våran lilla stjärna!


RSS 2.0