Underbart goda Punschrullar

Har idag provat tålamodet genom att baka punschrullar. Första gången och jag må säga att det lyckades ganska bra ändå. Det har tagit mej några timmar men dom blev supergoda och är ni snälla så delar jag med mej av receptet :)



50 g smör
2 msk farinsocker
1 dl havregryn

-Rosta smör, farinsocker och havregryn i en stekpanna, ta fram matberedaren och häll i dom övriga ingredienserna.
12 st digestivekex
150 g mandelmassa
75 g smör
2 msk marsanpulver
2 msk punsch
2 msk kakao
2 msk florsocker

När det blivit en slät deg delar ni upp degen i fem-sex delar. Rulla ut dom på bakplåtspapper så stora/tjocka som ni vill ha dom (ca 25-30 cm långa). Ställ in i kylen och låt kylas i en timme ungefär.

-Färga marsipanen vilken färg du vill.
-Kavla ut sammanlagt 400g marsipan (kavla 200g åt gången).
-Pensla den kavlade marsipanen med smält smör och
rulla in punschstängerna i marsipan.
-Tryck sedan ihop skarven.
-In i kylen en stund.

-Skär sedan punschrullarna 4 cm breda ungefär (beroende på hur stora man vill ha dom)
-Smält 200g mörk blockchoklad och doppa sidorna.
-Låt chokladen stelna på bakplåtspapper.
-Sen är det bara att smaka!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0